Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Stålskorstene

En stålskorsten har to formål:

  1. Den skal lede røgen fra ildstedet væk på en forsvarlig måde, så røgen ikke skaber gener for miljøet eller omgivelserne.
  2. Den skal skabe “træk” i ovnen: Giver en stålskorsten ikke det fornødne “træk,” kan det resultere i røgnedslag og dårlig forbrænding i brændeovnen.

Moderne, miljøvenlige brændeovne afkøler røgen meget mere end gamle brændeovne for dermed at udnytte træet endnu bedre. I praksis betyder det, at varmen fra brændeovnen sendes ud i rummet i stedet for op gennem stålskorstenen.

Der er kommet mange nye krav til moderne brændeovne, og det stiller naturligvis også større krav til en stålskorsten.

 

 

 

 

 

Traditionel skorstensløsning

En traditionel skorstensløsning består ofte af et Ø15 mm isoleret røgrør, som monteres direkte på din brændeovn, og en isoleret del, der går igennem selve loftet eller taget.

Løsningen udmærker sig ved, at:
– Den isolerede del har en diameter på kun 25 cm. Det sikrer et slankt og stilrent design.
– Det isolerede rør har en lille udvalsning i toppen, så overgangen mellem det uisolerede og det isolerede rør bliver mere glidende.
– Den isolerede del har ingen synlige samlinger, der skæmmer.
– Loftkravene leveres også i hvid. Det kan være en fordel ved f.eks. gipslofter, da det gør selve installationen mindre iøjnefaldende.