Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

 

 

Optændingsbesvær

Hvis du har problemer med optændingen, kan det være fordi, du bruger forkert brænde eller mangler træk i skorstenen.

Trækket bliver skabt af forskellen på den høje temperatur i skorstenen og den koldere temperatur udenfor. Da skorstenen stadig er kold under optænding, er trækket begrænset, og det kan være svært at tænde op.

Det er vigtigt, at optændingsbrændet er tørt, og at du starter med små træstykker og pindebrænde. På den måde kan ilden hurtigt få fat og udvikle den varme, der skal til for at skabe et godt skorstenstræk.

Røg i stuen

Kommer der røg ud af ildstedet, kan skorstenstrækket være for dårligt. Hvis du har et meget tæt hus, især hvis du har emhætte eller ventilationsanlæg i huset, kan skorstenstrækket blive for svagt.

En anden årsag til røgudslip kan være misforhold mellem størrelsen på ildsted og skorsten. Det er vigtigt at vide, at det naturlige træk varierer med udetemperaturen hen over året og bliver påvirket af vejr og vind.

Faktorer som skorstenshøjden i forhold til høje bygninger eller lignende i nærheden kan også påvirke det naturlige træk negativt, skabe vindnedslag og dermed røg i stuen.

Ilden går ud

Luft er med til at sikre en god forbrænding. Det er skorstenens opgave at fjerne røg og gennem skorstenstrækket sikre tilførsel af frisk luft, der svarer til den røgmængde, ildstedet producerer.

Hvis ildstedet ikke fungerer optimalt, kan det skyldes utætheder i skorstenen, eller at brændeovnen eller pejsen ikke passer til skorstenens dimension.

Røglugt og tilsodning

Når lågen soder til og der lugter af røg, skyldes det dårlig forbrænding. Problemet opstår, hvis du bruger vådt brændsel, har indstillet luftspjældet forkert eller ikke har nok træk i skorstenen.

En god forbrænding kræver høje temperaturer og tilstrækkelig luft. Hvis du skruer for hurtigt ned for lufttilførslen, medfører det, at de ubrændte gasser og partikler går op gennem skorstenen og forårsager sod og ildelugtende røg.

Solid fuel illustration

 

Kontakt os, og lad os finde en løsning fra Exodaft der passer til dit behov.