Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Isokern & Isodor

Isokern

Nedsænkningsrør pimpsten - også kendt som Isokernrør - er et isolerende rør bestående af pimpstensbeton. Røret er derfor meget isolerende, da pimpsten er en slags lava med mange små luftceller. Rørene er derfor ideelle til at holde en stor gammel skorsten varm ved at isolere og reducere skorstenens indvendige størrelse til den passende.

 

Isodor

Ældre murede skorstene er ofte nedbrudte af løbesod, kondensvand og skorstensbrande. Firmaet ISODOR har derfor udviklet en skorstensforing, som støbes på stedet i den bestående skorsten. ISODOR fremstilles af perlite letbeton, og er helt uden samlinger.

Støbe-granaten er central i ISODOR-metoden. Den rummer en vibrationsmotor, der gør det muligt at vibrere og "stampe" letbetonen fast i den gamle skorstens revner og sprækker under den gradvise hævning.

I den glidende støbnings-proces fjernstyrer montøren støbegranaten, der hæves manuelt. Centrering i lysning sker med indstilleligt styr. "Granaten" findes i bl.a. følgende dimensioner: 10, 13, 16, 18 og 20 cm Ø.

Vibrerings-metoden sikrer en brandstærk udstøbning af letbetonen og en glat rør-overflade. Den reducerede lysning og den isolerende beton betyder, at røgtemperaturen kan sænkes. Herved opfylder ISODOR-foringen nutidens krav til brændselsøkonomien.

Under støbning forsynes ISODOR-foringen med en ny renselem af beton, og der skæres en ny adgangskanal i den nystøbte foring. Til sidst isættes øverst en ståltop, der beskytter mod ny nedbrydning.